Udgivelser

Udgivelser


Syng Nyt har siden 2014 stået bag en række salmeudgivelser. De fleste af bøgerne er stadig til salg i vores webshop.
Det er livet, der vil leves.

Udgivet i august 2018 i anledning af Holger Lissners 80-års dag som en hyldest til Lissner men også som markering og fejring af de nye vinde, der blæser på salmeområdet i disse år.


TRE - 70 salmedigte af Iben Krogsdal. Med denne udgivelse af bekendelser fra det menneskelige mørke giver Iben Krogsdal nye, stærke sindbilleder på tidens angst, uro og længsel efter dom.

Men samtidig er de voldsomme bekendelser nye trosbekendelser: Vejen går her fra afmagten mod overmagten – og fra fortabtheden til bønnen om igen at blive til i et større blik.

Iben Krogsdal har med disse henvendelser fra dybet udforsket det moderne menneskes ubevidste længsler efter Gud. Mørket og tomheden får her fuld kraft: Kun det menneske, der er blevet borte, længes hjem.

De 70 nye salmedigte er alle på kun tre vers. De er tro mod salmetraditionens stramme rimform, men de er samtidig skrevet i et råt poetisk sprog: Her bekender en nøgen stemme alt uden omsvøb i en verden, hvor Gud igen kan komme til.


Korsvejen

I marts 2017 udgav vi denne bog med 7 påskesalmer af Lisbeth Smedegaard Andersen.

Salmerne har melodi af Jesper Gottlieb og korarrangementer for både 2 og 4 stemmer af Johannes Buch Jørgensen.

Melodierne, også til korsatserne, kan høres på denne underside.Vor Gud, du mærker vores sorg

I december 2016 udgav vi denne bog med 21 nydigtninger af alle Luthers salmer i Salmebogen. Iben Krogsdal har skrevet teksterne og 21 komponister har lavet de 21 melodier. Desuden rummer bogen et efterskrift af prof. Niels Henrik Gregersen.

Læs mere om bogen, bl.a. en artikel, som forfatteren har skrevet om arbejdet med Luthers salmer, og hør også de mange, fine melodier herHerren svinger tryllestaven

Ti salmer af Simon Grotrian med melodier af Jesper Gittlieb, der som den første i 2007 for alvor kastede sig over Grotrians tekster. Melodierne er udsat for kor ved Johannes Buch Jørgensen. Bogen er udgivet i oktober 2016.100 kommentarer til '100 salmer'

Dette digre opslagsværk fra september 2016 er skrevet af tre af medlemmerne i den redaktionsgruppe, der stod bag salmebogstillægget '100 salmer', som udkom i maj 2016.

Prof.em. Kisten Nielsen og Morten Skovsted har skrevet kommentarer til hver af de 100 salmer medens organist og sognepræst Mads Djernes har skrevet kommentare til alle melodierne.Det skyder og springer

Iben Krogsdals fremte salmesamling fra august 2016 rummer et udvalg af salmerne fra 'Vild Opstandelse', nu med melodi af en række komponister. Melodierne kan høres på forfatterens hjemmeside her
Vild Opstandelse

Denne udgivelse af Iben Krogsdal rummer kun tekster. Mange af disse er siden sat i musik, men 'Vild Opstandelse' rummer såkaldte salmedigte og desuden et efterskrift ved forfatteren om salmer, synd, forsoning og opstandelse. Udgivet på Syng Nyts søsterforlag, Sarasene, i maj 2015.
Det store for de små

Sammen med Janne Mark har Iben Krogsdal lavet 30 salmer for børn til brug ved babysalmesang, børnegudstjenester m.v. Hæftet findes i en A4 udgave til klaver og leder samt en A5 udgave til uddeling. Udgivet i oktober 2014. De mange melodier kan høres på forfatterens hjemmeside herSyng Nyt hæftet

Syng Nyts første udgivelse fra august 2014 rummede 20 nyere salmer med noder og kommentarer af Hanne Jul Jacobsen og Morten Skovsted. Hæftet kom i 2 oplag og er nu udsolgt.