Syng Nyt foredrag

Syng nyt

- Om de nye salmer... og de gamle


Et foredrag eller en sangaften, hvor vi skal stifte bekendskab med en række nye salmer af forskellige salmedigtere, bl.a. Hans Anker Jørgensen, Lisbeth Smedegaard Andersen, Simon Grotrian og Iben Krogsdal. Vi skal synge salmer, tale om dem, høre anekdoter om dem og se dem i deres store sammenhæng.

Hvad kan de gamle salmer og hvad kan de nye? Hvorfor synger vi overhovedet salmer, og hvad kan vi gøre for at styrke salmesangen?

Foredraget kan tilrettelægges både som et egentligt foredrag om salmernes historie og funktion fra de gamle til de allernyeste. Eller der kan lægges mere praktisk an som en introduktion til arbejdet med de nye salmer: Hvordan kommer man i gang? Hvordan engagerer man menigheden?


Varighed og pris

Foredraget varer 2-3 timer efter omstændigheder og ønsker.

Foredragsholder medbringer selv Syng Nyt-hæfter med tekst og noder til alle. 

Det foretrækkes, at stedet stiller med kyndig organist eller pianist, men i modsat fald kan foredragsholderen selv medbringe akkompagnement.

Pris i Aarhus om omegn: 3500 kr. Indtil 100 km fra Aarhus: 4000 kr. Resten af landet: 4500 kr. Dertil transport i egen bil.

Mindre bemidlede foreninger er velkomne til at spørge på nedsat pris.


Om foredragsholderen

Morten Skovsted er sognepræst i Hjortshøj-Egå ved Aarhus. Han står desuden bag Syng Nyt og er meget optaget af nye salmer. Morten er anmelder og skriver fast klummer for Kristeligt Dagblad om salmer og sange. Han er gift med salmedigteren Iben Krogsdal.


Kontakt

Morten Skovsted, Skødstrupvej 2, 8530 Hjortshøj.

Tlf. 86 22 02 30 / 28 30 41 11 eller mail: morten@skovsted.dk